Kværndrup Børnehave

En vigtig begivenhed i vores hverdag er madpakken og spisetider:

Madpakken skal lægges i køleskabet, som står i garderoben. Denne skal være påført navn sådan at vi kan hjælpe barnet med at finde den.

Børnene må gerne spise af deres madpakke ude i køkkenet indtil kl.10.00 hvis de er sultne.


Vi spiser morgenmad i børnehaven fra klokken 6.30-8.00. Resterne af brødet og frugten vil stå fremme til kl. 10.00, så børnene har mulighed for at spise af dette.


Vi prioriterer rolige omgivelser når vi spiser. Vi bruger tiden mens vi spiser til at snakke om mange forskellige emner, f.eks. bamsevenner og fri for mobning. Nogle gange er der højtlæsning eller der fortælles opdigtede historier.


Vi spiser samlet madpakker kl. 11.00 i hver vores gruppe.

Madpakken må gerne indeholde frugt, frugtstænger, rosiner, kiks, yoghurt m.m., men den må ikke indeholde slik eller chokolade.

Børnene får tilbudt vand til maden, men de er velkomne til at medbringe en drikkedunk med mælk som stilles i øverste køleskab i garderoben.

Store gruppen laver nogen gange "skoleopgaver" efter maden.

Klokken 14.00 cirka spiser vi eftermiddagsmad. Dette måltid er varieret i indholdet, men der vil altid blive serveret frugt. Som regel spiser vi en form for brød, men det kan også være æggekage, pasta og pølser eller en gang imellem kage.

Hver mandag medbringer alle børn tre stykker frugt som lægges på bordet i køkkenet.

Det er værdifuldt at børnene er med til at handle, bage, dække bord m.m.

I henhold til kommunens bestemmelser afholdes der madvalg hvert 2. år.