Informationer vedr. hverdagen

 

Hvis det passer familien bedst, er der mulighed for at spise morgenmad i børnehaven. Her tilbyder vi brød - oftest hjemmebagt, havregryn, cornflakes, ost, marmelade og mælk. Dette foregår fra kl. 6.30-ca. 8.00.

 

I løbet af formiddagen står der lidt frugt og brød i køkkenet børnene kan tage af. Mange børn tager også forskud på glæderne og spiser af deres madpakke i løbet af formiddagen.

 

 

 

 

 

Fællesskabsfølelsen er meget værdifuld og vi spiser alle samlet kl.11. Børnene sidder sammen med deres egen gruppe. Børnene skal selv have madpakke med. Vi har altid vand til madpakkerne, men børnene må gerne have deres egen lille mælk med i en drikkedunk.

 

Hos os er friheden til at vælge vigtig og vi tror på, at forældrene sørger for, at børnenes madpakker er afvekslende og sunde.

 

Kl. 14.00 spises der eftermiddagsmad, som børnehaven står for.

 

Hver mandag medbringer hvert barn noget frugt, som bruges mandag til eftermiddagsmad og til morgenmad/formiddagsmad ugen igennem.

 

 

 

 

 

 

Det er værdifuldt at børnene er med til at handle, bage, dække bord m.m.

 

En gang imellem har stuerne mad-dag, hvor der enten er smør-selv med hjemmebragt pålæg eller også medbringer hvert barn 20.-kr. som tilskud til maden.

 

Vi prioriterer rolige omgivelser når vi spiser, vi bruger tiden mens vi spiser til at snakke om mange forskellige emner, ofte er der også højlæsning.

 

I de varme måneder spiser vi ofte ude under markisen eller i vores eventyrlige madpakkehus ved åen. 

Kost